مسترشبکه

خرید انواع سوییچ سیسکو از مستر شبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه در ایران 🔗لینک خرید و اطلاعات بیشتر: https://b2n.ir/t16974

بازدید :815
دوشنبه 3 مرداد 1401زمان :17:20
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

شبکه های کامپیوتری از تجهیزات پسیو و اکتیو تشکیل شده اند، که سوئیچ شبکه از مهم ترین تجهیزات اکتیو شبکه هستند که می توانند سایر تجهیزات درون یک شبکه مانند کامپیوتر، پرینتر، سرور، اکسس پوینت و سایر تجهیزات را به‌ یکدیگر متصل سازند.

برندهای مختلفی اقدام به تولید سوئیچ های شبکهمی کنند و به بازار تجهیزات شبکه عرضه می شوند. حال در این میان سوئیچ سیسکوبه عنوان پرچمدار سوئیچ های شبکه به شمار می رود که طیف وسیعی از فروش این دستگاه را به خود اختصاص می دهد.

به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله همه چیز را درباره سوئیچ های سیسکو و سایر مدل های آن نظیر سوئیچ سیسکو اسمال بیزینس، سوئیچ های نکسوس، سوئیچ های صنعتی و همچنین سیستم عامل های سیسکو اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.

سوئیچ شبکه چیست؟

همانطور که در قسمت بالا گفته شد سوئیچ های شبکه، یکی از مهمترین اجزا برای تشکیل یک شبکه انتقال دیتا هستند. در واقع عملکرد سوئیچ شبکه ، اتصال کامپیوترها، پرینترها، سرورها و سایر تجهیزات دورن یک شبکه است.

در واقع این اتصال امکان جابه جایی و انتقال دیتا را بین دستگاه های شبکه فراهم می کند. البته هاب ها نیز توانایی انجام این کار را دارند، اما سوئیچ های شبکه بسیار هوشمندانه تر عمل می کنند. این دستگاه ها در لایه 2 و 3 مدل OSI کار می کنند و با استفاده از Mac Address به انتقال دیتا در شبکه می پردازند. برای آشنایی بیشتر با سوئیچ های شبکه و کاربرد آن به مقاله سوئیچ شبکه چیست مراجعه نمایید.

تفاوت سوئیچ و روتر در چیست؟

سوئیچ سیسکو چیست

سوئیچ شبکه دیتا را به مقصد خاصی ارسال می کند و نمی تواند آن را به کلیه دستگاه های موجود در شبکه ارسال نماید که این امر موجب کاهش چشمگیر ترافیک در شبکه می شود. سوئیچ ها از طریق مک آدرس، سایر تجهیزات در شبکه را شناسایی می کند.

در سوئیچ های مدیریتی، قابلیت کنترل ترافیک وجود دارد. اما روترها علاوه بر قابلیت هایی که ذکر شد، دارای قابلیت هایی نظیر NAT DHCP ، Firewall و WAN نیر می باشند. روتر نسبت به سوئیچ شبکه در سطح بالاتری از مدل OSI قرار دارند.

سوئیچ های شبکه تنها در شبکه های کابلی استفاده می شوند در حالی که از روترها برای شبکه های وایرلس نیز می توان استفاده کرد. پس طبیعتا در برخی مدل ها، قیمت روتر بالاتر از یک سوئیچ شبکههم رده خواهد بود. در زیر به برخی از تفاوت های میان این دو می پردازیم:

ـ سوئیچ شبکه:

  • ارتباط بین چندین دستگاه در شبکه
  • کار در لایه Data Link
  • استفاده در بستر LAN
  • ارسال اطلاعات به شکل Packet و Frame
  • انتقال در حالت Full duplex و Half duplex
  • عدم سازگاری با NAT

ـ روتر شبکه:

  • ارتباط بین چندین شبکه
  • کار در لایه Network
  • ارسال اطلاعات به شکل Packet
  • انتقال در حالت full duplex
  • سازگاری با NAT

انواع سوئیچ شبکه:

سوئیچ سیسکو

سوئیچ ها به دو دسته تقسیم می شوند:

ـ سوئیچ شبکه ماژولار:

کلیه این سوئیچ های شبکه قابلیت ارتقاء دارند به طوری که پورت ثابتی نداشته و از طرفی گران هستند. می توان با استفاده از ماژول ها، قابلیت ها و امکانات سوئیچ را ارتقاء داد.

انعطاف پذیری این دستگاه ها در پیکربندی و ارتقاء سبب شده تا برای سازمان ها و دیتاسنترها مناسب باشند.

ـ سوئیچ شبکه فیکس یا ثابت:

از رایج ترین و پرمصرف ترین سوئیچ های موجود در بازار سوئیچ های شبکه فیکس هستند که دارای پورت های ثابتی بوده و خود به سه دسته: سوئیچ های مدیریتی، سوئیچ های شبکه به انواع مختلفی تقسیم می شوند:

  • سوئیچ شبکه مدیریتی (Managed Switches):

این سوئیچ های شبکه برای شرکت هایی با شبکه های بزرگ و پیچیده مناسب هستند. این دستگاه ها دارای قابلیت برنامه ریزی هستند و می توان آن ها را بر اساس نیازهای شبکه خود پیکربندی کرد. همچنین امنیت بیشتری را نسبت به سوئیچ های غیر مدیریتی ارائه می دهند که برای مدیریت داده های حساس بین دستگاه ها ضروری است.

این سوئیچ های شبکه دارای کنترل ترافیک و پیکربندی پورت ها بوده، همچنین کارایی بالا و انتقال داده را تضمین می کنند. این دستگاه ها به دلیل قابلیت هایی که دارند از قیمت بالایی نسبت به سوئیچ های غیر مدیریتی برخوردار هستند. سوئیچ های مدیریتی به سوئیچ های لایه 2 و لایه 3 تقسیم می شوند.

  • سوئیچ شبکه غیر مدیریتی (Unmanaged Switches):

سوئیچ های غیر مدیریتی ابتدایی ترین نوع سوئیچ شبکه هستند به این صورت که آنها قابلیت های کمی را ارائه می دهند. روش کار و نحوه استفاده از این سوئیچ شبکه آسان و نیاز به برنامه ریزی خاصی ندارد. استفاده از این دستگاه ها برای شبکه های کوچک که نیاز به تعداد پورت کمی دارند مناسب است و اصلا برای شبکه های بزرگ و پیچیده استفاده نمی شوند. در واقع غیر مدیریتی بودن به این معنی است که نمی توان این سوئیچ ها را با نیازهای شبکه خود تنظیم کرد.

  • سوئیچ شبکه هوشمند (Smart Switches):

این سوئیچ های شبکه نسبت به سویئچ های غیر مدیریتی دارای قابلیت های بیشتری هستند، اما خیلی از امکانات یک سوئیچ مدیریتی را ندارند و در نتیجه امکان انعطاف پذیری در پیکربندی را از مدیر سلب می کنند. این سوئیچ هااز قیمت کمتری برخودار بوده، که این موضوع آنها را برای ساختمان های اداری و شرکت های کوچک مناسب می کند.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سوئیچ های مدیریتی و غیرمدیریتی


سوئیچ سیسکو

همانطور که گفته شد سوئیچ های سیسکودر انواع مختلفی تولید می شوند که هر شرکت و یا سازمانی می توانند متناسب با نیاز خود، بهترین مدل را انتخاب نماید. حال در اینجا می خواهیم به بررسی انواع سوئیچ سیسکو بپردازیم که شامل:

  • سری Cisco Catalyst:

این سری شامل سوئیچ‌های مبتنی بر Ethernet است و محصولات متنوعی برای شبکه‌های کوچک تا بزرگ را ارائه می‌دهد. برخی از مدل‌های معروف این سری شامل Catalyst 2960، Catalyst 3650 و Catalyst 3850 می‌باشند.

  • سری Cisco Nexus:

این سری برای شبکه‌های دیتاسنتر و شبکه‌های بزرگ و پیچیده طراحی شده است. سوئیچ‌ Nexus سیسکو معمولاً قابلیت‌هایی مانند پشتیبانی از ترافیک بالا، مدیریت پیشرفته و قابلیت اطمینان بالا را دارند. برخی از مدل‌های معروف این سری شامل Nexus 9000، Nexus 7000 و Nexus 5000 می‌باشند.

  • سری Cisco Meraki:

این سری سوئیچ‌های ابری (Cloud-managed) را فراهم می‌کند که مدیریت آسان و مرکزی شده را به کاربران ارائه می‌دهند. سوئیچ‌های سیسکو Meraki از طریق یک پنل مدیریت ابری قابل پیکربندی و کنترل می‌شوند. مدل‌های معروف این سری شامل MS220، MS350 و MS450 می‌باشند.

  • سری Cisco Small Business:

سوئیچ Cisco Small Business این سری به منظور استفاده در شبکه‌های کوچک و شرکت‌های کوچک طراحی شده است. سوئیچ‌های این سری از قابلیت‌های ساده‌تری نسبت به سری Catalyst برخوردارند. از مدلهای معروف این سری شامل سری SG200، SG300 و SG500 می‌باشند.

این فقط چند نمونه از محصولات سوئیچ سیسکو هستند و هنوز مدل‌های دیگری نیز وجود دارند. همچنین، مشخصات و ویژگی‌های هر مدل به تنظیمات و نیازهای خاص شبکه‌ها مربوط می‌شود.


بیشتر بخوانید: سوئیچ لایه 4 شبکه چیست


تفاوت سوئیچ های سیسکو:

سوئیچ سیسکو

به طور کلی سوئیچ های سیسکو در موارد زیر با یکدیگر تفاوت دارند که شامل:

  1. پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از قابلیت POE و +POE
  2. دارای قابلیت استک
  3. LANLite یا LANBase بودن
  4. دارای پورت های Fast Ethernet و Gigabit Ethernet
  5. قابلیت نصب در رک شبکه یا به صورت دسکتاپ
  6. مدیریتی و یا غیر مدیریتی بودن
  7. تعداد پورت های شبکه
  8. پشتیبانی از تکنولوژی فیبر نوری

کاربرد سوئیچ سیسکو در شبکه های وایرلس:

سوئیچ های سیسکوعلاوه بر شبکه کابلی در شبکه های وایرلس نیز کاربرد دارد، در واقع سوئیچ های شبکه یک انتقال انعطاف پذیر را با افزایش پهنای باند فراهم می کند. یکی از کاربردهای سوئیچ سیسکو در شبکه های وایرلس، نصب و راه اندازی دوربین مداربسته است.

این فناوری سبب می شود تا فیلم های دوربین های مداربسته که توسط NVR ضبط می شوند به گوشی موبایل منتقل شوند. همچنین در کسب و کارهای کوچک نیز این سوئیچ های شبکه کاربرد دارند.

سیستم عامل سوئیچ های سیسکو:

کمپانی سیسکو علاوه بر آنکه در زمینه تولید تجهیزات سخت افزاری پرچمدار است، در زمینه تولید نرم افزارهای قوی نیز بسیار عالی عمل کرده است. سیستم عامل سیسکو از پرکاربردترین سیستم عامل ها در جهان است. این سیستم عامل از کلیه خدمات مهم تجاری پشتیبانی کرده و پلت فرم های گسترده ای را با انواع سخت افزار ادغام می کند.

استفاده از این نرم افزار سبب ایجاد خدماتی سریعتر شده و عملکرد شبکه بهبود می یابد. به طور کلی می توان گفت همه ی عملکرد سوئیچ سیسکو زمانی امکان پذیر است که از سیسم عامل استفاده کنید. ما در این قسمت قصد داریم به انواع سیستم عامل های سیسکو بپردازیم.

  • سیستم عامل سیسکو IOS:

سیستم عامل IOS مخفف Internetwork Operating System از محبوب ترین سیستم عامل های مورد استفاده در تجهیزات شبکه سیسکو است. این سیستم عامل برای تجهیزاتی نظیر روتر سیسکو ، سوئیچ سیسکو، فایروال ها و دیگر تجهیزات طراحی شده و به کار می رود.

این سیستم عامل دارای چندین نسخه است که هر کدام برای تجهیزات سیسکو خاصی در شبکه استفاده می شود. این سیستم عامل از پروتکل هایی نظیر OSPF ،BGP ، EIGRP ، VLAN و STP پشتیبانی کرده و دارای ابزارهای پیشرفته ای نظیر مانیتورینگ شبکه، پشتیبانی از پروتکل های امنیتی و شبکه های توزیع شده و غیره می باشند.

سیستم عامل IOS سیسکو دارای رابط گرافیکی (GUI) و همچنین دستورات خط فرمانی (CLI) یا Command Line Interface است. که این ویژگی سبب می شود با استفاده از دستورات خط فرمانی، بتوان تجهیزات شبکه را به صورت پویا پیکربندی و مدیریت کرد.

  • سیستم عامل IOS XE:

سیستم عامل IOS XE مخفف Internetwork Operating System Extensible Operating System یکی دیگر از سیستم عامل های مورد استفاده در تجهیزات سیسکو است که در تجهیزاتی نظیر سوئیچ سیسکو، روتر سیسکو و دیگر تجهیزات استفاده می شود.

این سیستم عامل با چند ویژگی جدید، جایزگزین سیستم عامل قبلی شده و می تواند نیازهای شبکه های مدرن را برطرف نماید. از جمله این ویژگی ها می توان به پشتیبانی از سیستم عامل لینوکس، چندین پردازشگر و قابلیت مدیریت از راه دور اشاره کرد.

همچنین این سیستم عامل می تواند از محیط های مجازی سازی نیز پشتیبانی کرده و با استفاده از این تکنولوژی، می توان تجهیزات شبکه را به صورت مجازی به کار گرفته، مدیریت و پیکربندی نمایید. این سیستم عامل نیز از پروتکل های OSPF ، BGP ، EIGRP ، VLAN و STP پشتیبانی کرده و دارای ابزارهای پیشرفته ای نظیر مانیتورینگ شبکه، پشتیبانی از پروتکل های امنیتی و شبکه های توزیع شده و غیره می باشند.

  • سیستم عامل CatOS:

سیستم عامل CatOS مخفف Catalyst Operating System از سیستم عامل های قدیمی است که هنوز هم در برخی سوئیچ های لایه 2 و یا مانند Catalyst 6500 می توانید از آن بهره ببرید. اما با روی کار آمدن سیستم عامل IOS دیگر رواج ندارد.

این سیستم عامل نیز دارای خط فرمانی CLI بوده و به کاربران امکان می دهد تا با استفاده دستورهای خط فرمان، تجهیزات شبکه را پیکربندی و مدیریت نمایند. سیستم عامل CatOS از پروتکل های نظیر مانند VLAN، STP ، VTP، SNMP و RMON پشتیبانی می کند.

سیستم عامل NX-OS مخفف Nexus Operating System از سیستم عامل های پیشرفته کمپانی سیسکو است، که برای سوئیچ های نکسوس طراحی شده است. این سیستم عامل دارای قابلیت های پیشرفته ای است که آن را برای شرکت های بزرگ و پیچیده مناسب می کند.

این سیستم عامل از پروتکل هایی نظیر OSPF، BGP ،EIGRP، IS-IS ، VRRP،HSRP،GRE، IPSec ،GLBP پشتیبانی می کند.

  • سیستم عامل FXOS:

سیستم عامل FXOS مخفف Firepower eXtensible Operating System یک سیستم عامل مبتنی بر لینکوس است که برای سوئیچ های نکسوس سری 9000 کاربرد دارد. این سیستم عامل دارای قابلیت هایی نظیر مدیریت دستگاه، توزیع بار، دسترسی به لاگ‌ها، مانیتورینگ سخت افزاری، پشتیبانی از تونل‌های VPN و مدیریت ترافیک شبکه بوده و با ارائه رابط گرافیکی، کنترل و مدیریت بهتری را فراهم می آورد.

این سیستم عامل دارای امکانات امنیتی بوده و از شبکه در برابر حملات DoS و DDoS پشتیبانی می کند.

جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با سیستم عامل های سیسکو به مقاله انواع سیستم عامل سوئیچ سیسکو مراجعه نمایید.

فناوری Cisco StackWise چیست:

فناوری Cisco StackWise، روشی است جهت تجمیع سوئیچ های شبکه که بتوان منابع مختلف را با یکدیگر ترکیب کنند. این روش نوآورانه و جدید برای استفاده جمعی از قابلیت های یک استک می باشد. سوئیچ های واحد به صورت هوشمند برای ایجاد یک دستگاه سوئیچینگ واحد با ظرفیت 32 گیگابیت بر ثانیه به یکدیگر متصل می شوند. با این تکنولوژی می توان حداکثر نه سوئیچ واحد را به یکدیگر متصل کنید. سوئیچ های سیسکو می توانند بدون تاثیر بر عملکرد استک حذف یا اضافه شوند. هر استک دارای یک آدرس IP اختصاصی است و به عنوان یک شی واحد مدیریت می شوند.

در واقع به زبان ساده تر سوئیچ استکینک با متصل نمودن سوئیچ های یک استک به یکدیگر سبب می شوند تا این سوئیچ های به هم متصل شده، عملکردی مانند یک سوئیچ شبکه واحد داشته باشند. ایجاد ارتباط میان سوئیچ ها توسط کابل استک صورت می گیرد، اما توجه داشته باشید که نباید فاصله بین سوئیچ ها بیشتر از 3 تا 4 متر باشد.

همچنین سوئیچ هایی که به یکدیگر متصل می شوند باید از یک برند، مدل و سری انتخاب گردند.

استفاده از این تکنولوژی مزایایی دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • می توان تنها با یک آدرس IP، همه سوئیچ های موجود در استک را به صورت متمرکز مدیریت کرده و به یک سوئیچ واحد تبدیل کرد.
  • سبب انعطاف پذیری بیشتر شبکه می شود.
  • ایجاد توسعه در شبکه
  • تسهیل مدیریت از راه دور

در شبکه هایی با این قابلیت، هنگامی که دستگاه جدیدی افزوده می شود، این دستگاه جدید، پیکربندی خود را از یک Stack Master دریافت می کند. Stack Master سوئیچی است که به عنوان سوئیچ اصلی در این تکنولوژی شناخته می شود و مسئول کنترل و تنظیم سایر سوئیچ های موجود در این استک است.

اگر سوئیچ Master دچار اختلال شود، سوئیچ دیگری با کمترین زمان در عرض 2 تا 3 ثانیه باید وارد مدار شده و مسئولیت های سوئیچ اصلی را بر عهده بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این تکنولوژی به مقاله فناوری StackWise چیست؟ مراجعه نمایید.

فناوری Cisco StackPower چیست:

امروزه استفاده بهینه از انرژی، در دستور کار اکثر شرکت ها و سازمان های بزرگ قرار گرفته است. از آنجا که سوئیچ های شبکه یکی از اجزای اصلی دیتا سنترها به شمار می روند، پس رعایت افزونگی برق سوئیچ ها در طراحی شبکه باید توسط مدیران دیتاسنترها مد نظر قرار گیرد.

قابلیت StackPower سیسکو ویژگی است، جهت جمع کردن توان سوئیچ های موجود در یک استک و استفاده از یک منبع تغذیه مشترک برای کل استک ها. این ویژگی به کاربران این امکان را می دهد تا کنترل بیشتری بر میزان انرژی مصرفی خود داشته و صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه کل مالکیت (TCP) سوئیچ های کاتالیست به عمل می آورد.

به طور کلی دو نوع افزونگی برای سوئیچ های شبکه وجود دارد که شامل:

  • افزونگی کامل:به این حالت که طرح افزونگی 1:1 نیز گفته می شود، هر سوئیچ به دو منبع تغذیه متصل می شود، به این صورت که اگر یکی از آنها از کار بیافتد، دیگری وارد مدار شده و در کار سوئیچ اختلالی ایجاد نشود.
  • افزونگی جزئی:به این حالت از افزونگی که 1:N گفته می شود، یک منبع تغذیه اضافی برای چندین سوئیچ وجود دارد.

لازم به ذکر است که از افزونگی کامل در بیشتر موارد استفاده نمی شود، زیرا در این روش هر سوئیچ دارای یک منبع تغذیه اضافی است که در شرایط عالی قابل استفاده نمی باشد و غیر فعال است.

فناوری Cisco StackPower جایگزین مناسبی برای افزونگی برق در سوئیچ های سیسکو ارائه می دهد، به این صورت که با جمع کردن توان سوئیچ ها، برق مورد نیاز سوئیچ ها را تامین می کند. در واقع این روشی کارامد جهت توزیع برق مساوی و درست میان سوئیچ های شبکه است.

در این روش اگر منبع تغذیه سوئیچی خراب شود، امکان تامین برق آن وجود دارد. در واقع شاید بتوان گفت مدیران دیتاسنتری که از این قابلیت استفاده می کنند، کاملا به ویژگی های ارزشمند آن مطلع هستند و از همان ابتدای استفاده از این تکنولوژی روند مصرف انرژی سوئیچ ها را به شکلی بهینه مدیریت می کند.

برای ساده تر شدن مطلب، شبکه ای را در نظر بگیرید که دارای تعداد زیادی سوئیچ است و هر سوئیچ وظیفه تامین انرژی مورد نیاز دستگاه های PoE را دارد. در شرایط عادی این کار مصرف انرژی را به شدت افزایش می دهد. زیرا سوئیچ مجبور است انرژی مورد نیاز سایر دستگاه های متصل را تامین نماید.

البته برخی سوئیچ ها در این زمینه هوشمند عمل می کنند و اگر دستگاهی، غیر فعال است، پورت متصل به آن به صورت خود به خود غیر فعال شده و جریان برق را انتقال نمی دهد. اما مشکل اینجاست که همه سوئیچ های شبکه این قابلیت را ندارند. پس استفاده از تکنولوژی Cisco StackPower می تواند در این مورد بسیار کارآمد باشد.

Cisco StackPower به عنوان یک مخزن برق مشترک، به طور خودکار جریان برق اضافی مورد درخواست سوئیچ های شبکه که درون یک استک قرار دارند را تامین می کند. از دیدی دیگر کاهش منبع تغذیه مورد نیاز در هر سوئیچ سبب می شود تا تعداد پریزهای مورد نیاز در رک شبکه کاهش یافته و از طرفی گرمایی که بر اثر این مصرف انرژی تولید می شد، کاهش یابد. پس برای جمع بندی برخی از مزایای تکنولوژی Cisco StackPower در زیر بیان می کنیم:

  • استفاده بهتر و بهینه تر از ظرفیت انرژی برق
  • به حداکثر رساندن منابع تغذیه
  • تامین برق مورد نیاز برای +PoE و UPoE
  • کاهش هزینه هایی کابل کشی و مصرف برق
  • کاهش گرما که در رک شبکه ایجاد می شود و همچنین کاهش میزان کابل کشی
  • افزایش قابلیت اطمینان و بهبود عملکرد تا هشت سوئیچ

نکات مهم در خرید سوئیچ سیسکو:

با رعایت این مراحل، می‌توانید بهترین سوئیچ سیسکورا برای شبکه‌ خود انتخاب کنید. برای خرید سوئیچ های سیسکو، می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • تعیین نیازهای شبکه:قبل از هر تصمیمی، نیاز شبکه کامپیوتری خود را مشخص کنید. این نیازها شامل تعداد و نوع پورت‌ها (مثلاً گیگابیتی یا 10 گیگابیتی)، نیاز به قابلیت های مدیریتی خاص (مانند VLAN، امنیت، و استفاده از PoE) و سایر ویژگی های مهم است.
  • مطالعه و بررسی مشخصات فنی:بررسی و مقایسه مشخصات فنی سوئیچ های مختلف در سایت سیسکو یا سایت های دیگری که این محصولات را عرضه می کنند، انجام دهید که شمامل تعداد پورت‌ها، نوع پورت‌ها، قابلیت‌های مدیریتی، امنیتی و دیگر ویژگی‌هاست.
  • تحقیق در مورد قیمت و فروشندگان:قیمت درسوئیچ های مختلف متفاوت است، بنابراین ابتدا در مورد قیمت و فروشندگان مختلف تحقیق کنید تا بهترین خرید را انجام دهید. توجه داشته باشید که تمامی سوئیچ های مسترشبکه دارای 18 ماه گارانتی است.
  • انتخاب مدل مناسب:پس از برررسی نیاز و بودجه مورد نظر، مدل مناسبی را انتخاب کنید. بهتر است توجه داشته باشید که برخی از مدل ها ممکن است قابلیت‌ و ویژگی های خاصی داشته باشند که برای شبکه‌ ی شما مهم است.
  • نصب و راه‌ اندازی:پس از مرحله خرید سوئیچ سیسکو، آن را به شبکه خود متصل کرده و تنظیمات لازم را انجام دهید. در صورت نیاز، می توانید با متخصصان مستر شبکه تماس بگیرید.

جهت آشنایی بیشتر با این قابلیت به مقاله معرفی قابلیت StackPower سیسکو مراجعه نمایید.

طول عمر سوئیچ های سیسکو:

سوئیچ سیسکو

یکی از عوامل مهم در انتخاب سوئیچ شبکهکیفیت و مدت زمان طول عمر آن دستگاه می باشد. همچنین مدیریت آسان و کارایی بالا این سوئیچ ها سبب می شود تا بتوانید آنها را متناسب با نیاز خود خریداری نمایید. کیفیت این دستگاه ها باعث می شود تا مدیران شبکه از خرابی های احتمالی آسوده خاطر باشند. همچنین در هنگام خرید سوئیچ سیسکو، محصول مورد نیاز خود را از تامین کننده ای تهیه کنید که به شما گارانتی معتبر ارائه می دهد. فروشگاه مسترشبکه با ارائه 18 ماه گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش همچون هفت روز حق تست فنی و تعمیرات تخصصی سوئیچ سیسکو ، خیال شما را از بابت خرید کالای با کیفیت، مطمئن می سازد و بدون نگرانی می توانید تجهیزات سیسکو خود را از این مجموعه تهیه کنید.

انواع سوئیچ های سیسکواز مدل‌ و سری های مختلفی تشکیل شده‌ اند که هرکدام ویژگی‌های مخصوص خود را دارند. به عنوان مثال:

  1. سری Catalyst:این سری شامل مدل های مختلفی از جمله Catalyst 2960، Catalyst 3560 و Catalyst 4500 و جدید ترین سری 9000 است. این مدل ها به دلایل مختلفی از جمله اندازه شبکه، نیاز امنیتی و قابلیت های مدیریتی متفاوت، انتخاب می شوند.
  2. سری Nexus:این سری بیشتر برای استفاده در دیتاسنتر و شبکه‌ های بزرگ طراحی شده اند. مدل های Nexus 5000 و Nexus 7000 از جمله اعضای این سری هستند.
  3. سری Small Business:این سری شامل سوئیچ هایی با قابلیت‌ و ویژگی های ساده‌ تر و مناسب برای شرکت ها و کسب و کارهای کوچک با قیمتی بسیار مقرون به صرفه است.
  4. Campus LAN Switches:اگر تصمیم دارید یک شبکه محلی را درون شرکت یا سازمان خود ایجاد کنید، بهتر است از این مدل ها استفاده کنید. از مدل‌های شناخته شده می توان به سوئیچ‌های Access، Distribution، Core و compact اشاره کرد. این نوع دستگاه های شبکه فاقد فن هستند که موجب میشود محیطی بدون صدای مزاحم داشته باشید.
  5. Cloud-Managed Switches:این نوع سوئیچ‌های مدیریتی ابر محور هستند، این دستگاه ها هردو ویژگی‌های meraki و استک کردن مجازی را نیز دارند. ویژگی meraki می تواند هزاران پورت سوئیچ را از طریق وب، کنترل و پیکربندی کند، بدون آنکه به دخالت مهندس آی تی نیازی باشد. دستگاه های موجود در این گروه بیشتر برای سازمان‌هایی که به دنبال پیاده سازی شبکه‌های نرم‌افزار محور هستند مناسب است. از بهترین سوئیچ‌ها در این سبک از برند سیسکو می‌توان به Cisco Meraki Go اشاره کرد
  6. Data Center Switches: یکی از اصول مهم پیاده سازی مراکز داده گسترش‌پذیری، قابلیت ارتقا زیرساخت‌ها، حفظ عملکرد مستمر فعالیت‌های تجاری و انعطاف‌پذیری است. این دسته از سوئیچ‌ها به صورت اختصاصی برای محیط‌هایی طراحی شده‌اند که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به سرورهایی قدرتمند متصل هستند. این سرور ها سرویس‌های مجازی سازی، پردازش ابری و … را ارائه می‌دهند که به نسبت کلاینت‌های معمولی از معماری‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. برای نمونه می‌توان به نکسوس‌های 9000، 7000، 6000 و 5000 اشاره کرد.
  7. سوئیچ‌های Core:اگر به دنبال سوئیچ‌های فوق‌العاده پرسرعت و گران قیمت هستید می‌توانید به دنبال این نوع سوئیچ‌ها باشید. سوئیچ‌های Core برای اتصال سوئیچ‌های لایه Distribution استفاده می‌شوند که در قلب شبکه قرار گرفته‌اند. از این سری سوئیچ‌ها می‌توان به نکسوس 700، کاتالیست 6500 و 6800 اشاره کرد.
  8. Service Provider Switches:سوئیچ‌ها در این گروه به دو بخش تقسیم می‌شوند. گروه اول سوئیچ‌های تجمیعی (Aggregation) و گروه دوم سوئیچ‌های دسترسی (Access) هستند. سوئیچ‌های تجمیعی امکان تمرکز سازی ترافیک در لبه شبکه را دارند. گروه دوم سوئیچ‌های دسترسی هستند که بیشتر امکانات پیشرفته‌ای در ادغام، مجازی سازی، امنیت و مدیریت شبکه ارائه می‌کنند. درباره سوئیچ‌های لایه دسترسی توجه کنید نیازی به سرعت زیاد ندارند، زیرا به شکل فیزیکی توسط آپ لینک‌های موجود در لایه توزیع محدود می‌شوند. پس می‌توان در لایه دسترسی از سوئیچ‌های ارزان قیمت با عملکرد پایین‌تر و از سوئیچ‌های با عملکرد بالا در لایه‌های توزیع و هسته که در آن نرخ انتقال تأثیر بیشتری بر عملکرد شبکه دارد، استفاده کرد.
  • سوئیچ‌های Access: این نوع سوئیچ‌ها پایین‌ترین رده از کلاس‌های سوئیچ این شرکت بوده و برای متصل کردن کلاینت‌ها به شبکه، مورد استفاده قرار می‌گیرید. این نوع سوئیچ‌ها عبارتند از: سری 3560، سری 3850 و 2960-X می باشند.
  • سوئیچ‌های Distribution:این نوع سوئیچ‌ ها برای وصل کردن سوئیچ‌های Access استفاده می شوند که از لحاظ توان پردازشی یک پله بالاتر از آن‌ها قرار می‌گیرند، همچنین برای خریداری‌شان باید هزینه بیشتری را بپردازید. از نمونه سوئیچ‌های Distribution می‌توان به مدل‌های 3850 Fiber و 4500-X اشاره کرد.

– سوئیچ های سیسکو بر اساس ساختار:

همانطور که گفته شد سوئیچ سیسکودر طرح ها و مدل های مختلف بر اساس نیاز کاربران تولید و به بازار عرضه شده اند. هر کدام از این دستگاه ها، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند که می توان در زمان و مکان مناسب از آنها استفاده کرد.

  1. سوئیچ غیرمدیریتی–Unmanaged:سوئیچ های غیر مدیریتی سیسکو همانطور که از نامش پیداست قابل تغییر و مدیریت نبوده و نمی توان آن را کانفیگ کرد و برای عیب‌یابی کابل شبکه ، ردیابی حلقه، صرفه‌جویی در انرژی و اولویت‌بندی ترافیک شبکه استفاده کرد. لازم به ذکر است نصب و راه اندازی این سوئیچ ها بسیار آسان بوده و تنها کافی است آن را نصب کنید.
  2. سوئیچ مدیریتی–Managed:سوئیچ‌های مدیریتی برند سیسکو به‌صورتی طراحی شده‌اند که ویژگی‌های قابل توجهی همچون تجربه کاربری بهتر، امنیت بیشتر، کنترل دقیق‌تر و مدیریت کاملتر شبکه را در کنار مقیاس‌پذیری فوق‌العاده فراهم کنند. این سوئیچ ها دارای قابلیت های مدیریتی هستند و در شرکت ها و سازمان های بزرگ از آنها استفاده می شود.
  3. سوئیچ Fixed:این سوئیچ های شبکه که رایج ترین نیز هستند دارای پورت های ثابتی بوده که تعداد آنها بین 8،12، 16، 24 و .. است که از لحاظ سرعت متفاوتند. سوئیچ های Fixed دارای سرعت 1Gbps با انواع اتصال RJ45 هستند. ولی سوئیچ هایی با سرعت 10Gbps و 40Gbps نیز در این میان وجود دارد. این سوئیچ ها چه مدیریتی باشند و چه غیر مدیریتی، می توانند با هر شبکه و در هر اندازه ای همچون شبکه‌های خانگی، شبکه‌های سازمانی و بزرگ، دفاتر و شعبات، شرکت‌های متوسط و کوچک و استارتاپ‌ها سازگار شوند.
  4. سوئیچ ماژولار – Modular Switches:یکی از قابلیت های سوئیچ های سیسکو قابلیت ماژولار بودن آنهاست. وجود این قابلیت در سوئیچ های شبکه سبب ارتقاء آن و افزودن پورت های بیشتر و در نتیجه افزایش کارایی خواهد شد. سوئیچ های ماژولار از لحاظ اندازه از سوئیچ های ثابت بزرگتر هستند. این سوئیچ ها که در لایه 3 فعالیت دارند دارای قیمت بالاتری نیز می باشند. همچنین می تون از آنها به عنوان روتر نیز استفاده کرد.
  5. سوئیچ Stackable:سوئیچ هایی با قابلیت استک ترکیبی از سوئیچ های ثابت و ماژولار هستند که می توانند با دیگر سوئیج های هم مدل خودشان ترکیب شوند. اتصال این دستگاه ها به یکدیگر از طریق کابل مخصوصی است که در پشت دستگاه به هم وصل می شوند، به طوری که انگار همه این دستگاه ها یک سوئیچ با تعداد پورت بیشتری هستند.
  6. سوئیچ PoE: کلمه‌ی PoE مخفف عبارت Power over Ethernet بوده و سوئیچ PoE بر اساس تکنولوژی PoE کار می‌کنند. در واقع، در این نوع سوئیچ می‌توانید با کابل شبکه، برق دستگاه‌ها را تأمین کنید. در عین حال نیز می‌توان به دستگاه‌های دیگری که به سوئیچ متصل هستند برق رسانی کرد. اغلب سوئیچ‌ها قابلیت پشتیبانی از این تکنولوژی را دارا هستند، اما باید دید از هر دو استاندارد PoE و PoE+ پشتیبانی می‌کند یا خیر. PoE و PoE+دو استاندارد مهم در انواع سوئیچ های سیسکو است. چرا که با بالا بردن توان خروجی از سوئیچ شما برق اکسس پوینت ها را به خوبی تامین می کند. به علاوه مشکلی در تلفن های آی پی و کنترل دوربین های خود نخواهید داشت.
  7. سوئیچ فیبرنوری:این سوئیچ های شبکه با شبکه فیبر نوری سازگار بوده که در حال حاضر به عنوان یک شبکه مهم، استفاده از آن روز به روز در حال افزایش است. برای اتصال این سوئیچ ها می توان از کابل های فیبر نوری و ماژول های فیبر نوری استفاده کرد.
  8. سوئیچ دیتاسنتر:این سوئیچ های شبکه دارای کارایی، سرعت بالا، ظرفیت بالا، امنیت بیشتر و غیره هستند و همانطور که از نام آنها پیداست برای شبکه ها و دیتاسنترهای بزرگ استفاده می شوند. از جمله این سوئیچ ها می توان به سوئیچ سیسکو سری Nexus اشاره کرد.
  9. سوئیچ صنعتی:از این سوئیچ ها در شبکه های بزرگ استفاده می شود زیرا آنها می توانند در فشار کاری زیاد و دمای بالا به راحتی به فعالیت خودشان ادامه دهند. استفاده از سایر سوئیچ ها در محیط های صنعتی به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا آنها برای محیط های نامساعد مناسب نیستند.

-سوئیچ های سیسکو بر اساس لایه عملکرد:

  • سوئیچ های لایه 2

سوئیچ های لایه 2 همانند سوئیچ های سری 2960 با استفاده از آدرس MAC، هدایت بسته های داده از پورت مبدا به پورت مقصد را انجام می دهند. البته این سوئیچ ها این کار را با حفظ MAC Address ها انجام داده تا به یاد داشته باشید کدام پورت ها دارای آدرس‌های MAC هستند. مک آدرس ها در لایه 2 در مدل OSI عمل می کنند. هر دستگاه در شبکه دارای یک Mac Address مخصوص به خود است که از این طریق می توان دستگاه ها را از یکدیگر متمایز دانست. همانطور که گفته شد از جمله سوئیچ های لایه 2 می توان به سوئیچ های سیسکو سری 2960 اشاره کرد که خود به مدل های مختلفی نظیر: سوئیچ سیسکو سری 2960، سوئیچ سیسکو سری 2960S، سوئیچ سیسکو سری 2960G، سوئیچ سیسکو سری 2960Xتقسیم می شوند.

  • سوئیچ های لایه 3

سوئیچ های لایه 3 انتقال اطلاعات را از طریق IP انجام می دهند. به طور کلی سوئیچ های لایه 3 از سوئیچ های لایه 2 پیشرفته تر بوده و پروتکل هایی مسیریابی نظیر RIP و OSPF را اجرا می کنند. سوئیچ لایه 2 می‌توانند چند VLAN را کانفیگ کرده اما مسیریابی بین این VLAN ها توسط خود سوئیچ ممکن نیست. سوئیچ های لایه 3 می توانند چند VLAN را کانفیگ کرده و خودِ سوئیچ می‌تواند مسیریابی شبکه در سطح IP را بین VLAN ها فراهم کند که به آن مسیریابی داخل VLAN – inter-vlan routing گفته می شود.

انتخاب سوئیچ سیسکو مناسب:

سوئیچ سیسکو

به طور کلی شرکت ها از لحاظ تعداد کاربر و وسعت کار به چند دسته تقسیم می شوند که هر کدام از آنها نیازهای مختلفی دارند که به اختصار درباره هر یک توضیح خواهیم داد: مدل سه لایه ی سیسکو یک طراحی بسیار گسترده در صنعت برای ایجاد یک کسب و کار اینترنتی معتبر، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه می باشد. کمپانی سیسکو با طراحی این مدل، مشکلات پیچیده را حل و مدیریت شبکه را برای ما آسان تر می نماید. سه لایه سیسکو شامل لایه Core، Distribute و Access می باشند.

  • شرکت های بزرگ

همانطور که از نامشان مشخص است این ها شرکت های بزرگی هستند که دارای تعداد زیادی کاربر بوده و حجم کاری بالایی دارند به همین دلیل به شبکه قدرتمندی نیاز دارند. به عنوان مثال این شرکت ها به سوئیچ های سیسکو سری 6500 و 4500 در لایه Core، به سوئیچ های سری 3700 و 3800 در لایه Distribute و به سوئیچ های سری 2960 و یا سوئیچ های سری 3700 و 3800 در لایه Access نیازمندند.

  • شرکت های متوسط به بالا

این شرکت ها نه مانند شرکت های بزرگ بوده و کوچک اما باز هم دارای تعداد زیادی کاربر هستند که می توان برای آنها از سوئیچ های سیسکو سری 3850 در لایه Core، سوئیچ های سری 3850، 3750 و سوئیچ سیسکو 9300 در لایه Distribute و در نهایت از سری 2960 در لایه Access استفاده کرد.

  • شرکت های متوسط به پایین

این شرکت ها نیازمند وجود سوئیچ های 3850 در لایه Core ،2960 و یا 3750 در لایه Distribute بوده که البته می توان در لایه Access نیز می توان از آن ها استفاده کرد.

  • شرکت های کوچک

در این شرکت ها لایه Distribute تنها لایه ایست که حذف شده و در لایه Core از 3750 و 3850 استفاده می شود. البته در لایه Access نیز می توان هم از سوئیچ های سری 2960 و هم از 3750 استفاده کرد اما به دلیل قیمت بالا پیشنهاد می شود که از همان سوئیچ های 2960استفاده شود.

  • شرکت های SOHO ( خیلی کوچک)

این شرکت ها تا حدی کوچک هستند که اصلا نیازی به ایجاد لایه بندی در ساختار سوئیچ شبکهندارند. سوئیچ های 2960 معمولی هم می توانند به راحتی نیازهای شبکه این شرکت ها را برطرف نمایند اما اگر باز هم شرکت تمایل داشته باشند می توانند از سری های 3750 و 3850 نیز استفاده نمایند.

مسترشبکه

همچنین شما می توانید برای آشنایی بیشتر با نحوه خرید سوئیچ های سیسکوپادکست های زیر را گوش دهید:

قسمت اول:

قسمت دوم:

برترین سوئیچ های سیسکو در ایران:

ـ سوئیچ های سری 2960 :

سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو 2960از سوئیچ های لایه دو سیسکو هستند که دارای قابلیت Stand Alone بوده و انتقال اطلاعات را بر روی Fast Ethernet و Gigabit Ethernet انجام می دهد. برای آشنایی بیشتر شما با این سوئیچ ها می توان به WS-C2960S-24PS-L ، WS-C2960S-48TS- L ، WS-C2960X-24PS-L ، WS-C2960X-48TS-L و WS-C2960X-24TS-L اشاره کرد.

ـ سوئیچ های سری 3560 :

سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو 3560از سوئیچ های لایه 3 ساخت کمپانی سیسکو بوده که از ویژگی‌های مهم سوئیچ های سری 3560می توان به قابلیت بکارگیری در لایه دسترسی، تنوع در تعداد پورت ها، سرعت و امکان داشتن POE نام برد. برای آشنایی بیشتر شما با این سوئیچ ها می توان به سوئیچ سیسکو WS-C3560G-24PS-S و سوئیچ سیسکو WS-C3560-48PS-S اشاره کرد که هر دوی این دستگاه ها از قابلیت POE پشتیبانی می­ کنند.

ـ سوئیچ های سری 3750 :

سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو 3750از سوئیچ های لایه سه سیسکو است که به عنوان اولین سوئیچ ها با قابلیت استک در بازار تجهیزات شبکه در سال 2006 به بازار معرفی شده است. قیمت سوئیچ سیسکو 3750نسبت به سوئیچ های 3850 کمتر است. دو مدل از پرفروش ترین سوئیچ های سری 3750 سوئیچ سیسکو WS-C3750G-12S-S و سوئیچ سیسکو WS-C3750G-24TS-S1U هستند.

ـ سوئیچ های سری 3850 :

سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو 3850جزء سوئیچ های لایه distribution و core کمپانی سیسکو بوده که قدرتمندترین دستگاه حال حاضر کمپانی سیسکو می باشد. این سری از سوئیچ ها از قابلیت Stack power و Stackwise پشتیبانی می کند. از جمله مدل های پر فروش در این سری می توان به سوئیچ سیسکو WS-C3850-24T-S و سوئیچ سیسکو WS-C3850-12S-S اشاره کرد.

ـ سوئیچ های سری 9200 :

سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو 9200از جمله سوئیچ های سیسکو است که از لایه دو و سه پشتیبانی کرده و برای شرکت های کوچک و متوسط طراحی شده است. این سوئیچ سیسکو از فناوری هایی نظیر Cisco DNA، SD-Access پشتیبانی کرده و دارای ویژگی هایی نظیر POE است. این سوئیچ ها دارای دو سری 9200 و 9200L است. از سوئیچ های سیسکو 9200 می توان به سوئیچ سیسکو 9200L-48T-4X-E اشاره کرد.

ـ سوئیچ های سری 9300 :

سوئیچ سیسکو

سوئیچ های سری 9300 سیسکو نیز همانند سوئیچ سیسکو 9200از لایه 2 و 3 پشتیبانی می کنند اما نسبت به این سوئیچ ها، امکانات و قابلیت های پیشرفته تری را ارائه می دهند و جایگزین مناسبی برای سوئیچ های 3850 محسوب می شوند و برای شرکت های بزرگ و متوسط طراحی شده اند. از جمله فناوری هایی که این سری از سوئیچ های سیسکو ارائه می کنند Cisco DNA، SD-Access ،Cisco Intent-Based Networking ،PoE می باشند. این فناوری ها به شما این امکان را می دهد تا شبکه خود را به صورت مرکزی مدیریت کرده و امنیت و قابلیت های تحلیلی پیشرفته ای را فراهم کنید. این سوئیچ ها از عملکرد بالا و قدرتمندی برخوردار هستند. از جمله قابلیت های امنیتی این سوئیچ ها Cisco Trustsec، Cisco Identity، Services Engine و Macsec که امنیتی بالایی را بر قرار می کنند. از دیگر قابلیت های این سوئیچ ها قابلیت تعویض ماژول های فن، منبع تغذیه و قابلیت StackWise است. از جمله سوئیچ سیسکو 9300 می توان به سوئیچ سیسکو C9300-24S-A اشاره کرد.

سوئیچ های سری 9500 :

سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو 9500یک سری از سوئیچ‌های لایه 3 با قابلیت‌های مدیریتی پیشرفته است که برای استفاده در شبکه‌های بزرگ و مراکز داده طراحی شده است. این سوئیچ‌ها از فناوری‌های مدرن مانند نرم‌افزار Cisco IOS XE پشتیبانی می‌کنند و قابلیت‌هایی مانند مسیریابی، امنیت، و مدیریت شبکه را در سطح بالایی ارائه می‌دهند.این سوئیچ‌ها معمولاً برای محیط‌های سازمانی و شبکه‌های با ترافیک بالا استفاده می‌شوند و می‌توانند از سرعت‌های بالای اترنت (مانند 10G، 25G، و 40G) پشتیبانی کنند. همچنین با استفاده از ویژگی‌هایی چون Virtual StackWise، امکان استک کردن چندین سوئیچ برای مدیریت ساده‌تر و مقیاس‌پذیری بیشتر فراهم می‌شود. از جمله سوئیچ سیسکو 9500 می توان به سوئیچ سیسکو C9500-40X-A اشاره کرد.

خرید سوئیچ سیسکو:

برترین برند سوئیچ های شبکهدر دنیا سیسکو می باشد و بسیاری از استانداردهای سوئیچینگ نیز توسط این شرکت طراحی و تولید شده اند. در صورتی که در خرید سوئیچ شبکهو برند آن مردد هستید بی شک برند سیسکو برترین و معتبرترین برند در این حوزه در جهان می باشد. فروشگاه آنلاین مسترشبکه از گذشته تا حال یکی از عرضه کنندگان عمده انواع سوئیچ های سیسکو با بهترین قیمت و کیفیت به‌شمار می‌رود. حال این سوئیچ در بازار ایران به چندین مدل به فروش می رسند:

1ـ خرید سوئیچ سیسکو ریفر (Refur):

شاید برای شما هم جالب باشد که این اصطلاح در ایران و خارج از کشور کمی متفاوت است. کمپانی سیسکو به دلیل رعایت نشدن برخی استانداردها تولید برخی از سری سوئیچ ها را از سال 2009 متوقف کرد. این سوئیچ های متوقف شده از سری سوئیچ های 10-100 و G،S هستد که با نام ریفر (Refur) در بازار تجهیزات شبکه دنیا شناخته شده‌اند. در حال حاضر کمپانی سیسکو محصولات خود را در قالب سری X تولید و به بازار عرضه می‌کند. اما به دلیل قیمت مناسب تر محصولات ریفر، بسیاری از افراد مایل به خرید محصولات ریفر هستند. اما در ایران این اصطلاح کمی متفاوت تر بوده و به دستگاه هایی که زیاد استفاده نشده اند و یا تمیز هستند، از لحاظ ظاهری و حتی داخل دستگاه را تمیز کرده و ایرادات فنی آن نیز برطرف می کنند و پس از آن به عنوان ریفر در بازار به فروش می رسانند.

2ـ خرید سوئیچ Ciscoنیو (New):

سوئیچ های نو و یا نیو در واقع جدیدترین محصولات تولید شده توسط کمپانی سیسکو هستند که دارای گارانتی و پشتیبانی فنی بوده و البته از قیمت بالاتری نیز برخوردارند.

3ـ خرید سوئیچ یوزد سیسکو (Used):

سوئیچ های یوزد سیسکودر واقع همان سوئیچ های دست دومی هستند که از لحاظ ظاهری تمیز و سالم نیستند، اما از لحاظ سخت افزاری از سلامت کافی برخوردار بوده و دارای قیمت پایین تری نسبت به سوئیچ های یوزد و ریفر دارند.

خرید انواع سوییچ سیسکواز مستر شبکه بزرگترین فروشگاه اینترنتی تجهیزات شبکه در ایران


🔗لینک خرید و اطلاعات بیشتر:

https://b2n.ir/t16974

نظرات این مطلب
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مسترشبکه مسترشبکه کد امنیتی

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
  • آرشیو لینک ها
آمار سایت
  • کل مطالب : 247
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 63
  • بازدید کننده امروز : 62
  • باردید دیروز : 64
  • بازدید کننده دیروز : 63
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 179
  • بازدید ماه : 2938
  • بازدید سال : 9523
  • بازدید کلی : 91544
کدهای اختصاصی